Nyheter

Redan tre VM-guld till Sverige!

Tove landslag.jpg Tove landslag.jpg
Tove Alexandersson har redan två av två möjliga VM-guld.
Orienterings-VM i Tjeckien har precis börjat och det kunde inte ha blivit bättre utdelning så långt - tre av tre möjliga VM-guld! Luleås egen stjärna, junioren Hanna Lundberg, är också med i fältet.

I VM i Tjeckien har den individuella sprinten och sprintstafetten avgjorts i helgen. Alla guld till Sverige så långt. Inte överraskande tog Tove Alexandersson guld i sprinten, men mycket mer överraskande var unge Isac von Krusenstiernas triumf! I dagens sprintstafett sprang de fyra svenskarna in en förkrossande seger längs utmanande banor.

Hanna Lundberg från OK Renen körde sprintkvalet på lördagen, men missade en kontroll i farten. Men hon hade en fantastisk tid på gång! Förhoppningsvis får hon chansen på någon till etapp.

På tisdag fortsätter programmet med medeldistans i spektakulär terräng. Sandstensformationer har skapat naturliga labyrinter i skogarna som blir utmanande att orientera i och häftiga att följa på tv.

SVT sänder på Play - kolla även in programmet här: woc2021.cz Där finns även gps-spåren så att man kan se hur löparna sprungit på kartan - se om ni skulle valt samma vägval!