2025 års HittaUt omfattar 9 olika områden med totalt 185 checkpoints. 62 av dessa "släpps" (är markerade i terrängen och möjliga att registrera) från och med 3 maj.
Älvdalens IF Orienteringsklubb är liksom tidigare medarrangör med två områdena (Älvdalens centrum och Skidstadion Älvdalen).
Den 1 juni räknar vi med att samtliga områden är snöfria och då släpps bl. a. Grönklitt med ett utmanande område från SM-stafetten i september 2022.
Den 1 juli och 1 augusti släpper vi ytterligare ett antal.
I terrängen är varje checkpoint markerad med en c:a 1 meter hög aluminiumstolpe.
På stolpen finns den speciella hittaut-dekalen, checkpointens nummer samt två kodbokstäver som Du skall ange då Du registrerar checkpointen.
För att stolpen ska vara lättare att upptäcka i skogsterräng, kan den vara försedd med en liten orange-vit skärm eller ett orange plastband.
På alla stolpar finns lappar med QR-kod till Hittaut-Moras swish-konto dit Du kan sända en slant om Du vill stödja projektet.
Det finns även en lapp med QR-kod till Naturskyddsföreningens webbsida där info finns om en del natur- och kultur som anknyter till området där stolpen finns.
Här nedan finns bl. a. beskrivning som berättar vid vilket terrängföremål som checkpointen finns och vilken svårighetsgrad den har.
MÅNADSSLÄPP. Viktig information!
2025 års samtliga checkpoints (185 st) är liksom tidigare tryckta på kartorna redan från början. Liksom tidigare är också bara de med nummer under 100 utsatta i terrängen och registrerbara fr.o.m. startdagen (3:e maj).
Nytt för i år är däremot att inga bokstäver förekommer i numren för eftersläppens checkpoints. Första eftersläpp (1 juni) har nummer som börjar på ett hundra. Andra eftersläpp (1 juli) har nummer som börjar på två hundra och slutligen tredje eftersläpp (1 augusti) har nummer som börjar på tre hundra.
Exempel: Checkpoint nr 30 kan du hitta och registrera redan den 3: maj, men checkpoint nr 230 kan du hitta och registrera först fr.o.m. 1:a juli.
Grön = mycket lätt, kan ofta nås med barnvagn och rullstol
Blå = lätt, kan sitta lite längre från stigen
Röd = medelsvår, längre ut i terrängen och du kan behöva leta mer efter checkpointen
Svart = svår, våra svåraste checkpoints som ligger längst ut i terrängen
CHECKPOINTBESKRIVNING
Ladda ner beskrivning här.
Checkpoint 1-163
Checkpoint 201-325
CHECKPOINTKOORDINATER
För checkpointletare som använder geo-caching eller bara är nyfikna på checkpointens gps-läge finns här nedan möjlighet att ladda ner koordinaterna i två olika koordinatsystem och två olika filformat.
Sweref-koordinater, textfil