Press

⇦ Tillbaka

Hittaut i media

Eftersom Hittaut drivs ideellt av lokala orienteringsklubbar finns ingen stor marknadsföringsbudget. Vi vill att fler ska upptäcka Hittaut och komma ut och röra på sig, för en mer välmående befolkning. Publicitet i riks- eller lokalmedia är därmed väldigt uppskattat. 

Vill du skriva om oss?

Hör av dig till Svenska Orienteringsförbundets Hittautsamordnare så förser vi er med den information ni behöver.  

Pressbilder

Här finns Hittauts pressbilder som är fria att publicera. Vänligen ange fotograf.


PUBLICERADE ARTIKLAR

Magasin Österåker #2 2021

100 skäl att Hittaut i Österåker

I maj dök det plötsligt upp pensionärer, barnfamiljer, ungdomar, par och vänner letandes efter rosa stolpar vid sevärdheter och mitt i skogen. Hittaut har kommit till Österåker.

Publicerad i Magasin Österåker #2 2021, s. 8-11.


Hemester? Testa den här roliga träningsformen – precis där du bor!

Träna såväl knopp som kropp och upptäck nya miljöer i ditt närområde på samma gång. Det gör du lätt genom Svenska orienteringsförbundets gratistjänst Hittaut. Det är lite som Pokémon Go på språng – och du kommer garanterat att vilja orientera mera.

Publicerad i Runner's World 28 juni 2020.


De vill hjälpa svenskar att hitta ut i naturen

En svensk och en norsk landslagslöpare ingår i arrangörsstaben för Hittaut i Göteborg. Läs om Lina Strand och Kasper Fossers engagemang för att fler ska ta sig ut och upptäcka Göteborgs naturområden.

Publicerad i Göteborgs-Posten 27 april 2020.


Hittautstarten i Blekinge 2020

Radio Blekinge (Morgon P4) sände ett inslag på ca 12 min där Daniel Pedersen,  fjolårets mest entusiastiska hittautare, intervjuades inför årets start av Hittaut 2020. Det är uppdelat i två delar med musik emellan och inslaget startade efter ca 1 tim och 10 min in i programmet. 

Sänt av Radio Blekinge. Lyssna här.


Film av Idrottens Kraft, Borås

Borås

Hittaut inkluderar invånarna i Borås och ger alla möjlighet att komma ut och röra på sig i både skog och stad. En idé från Svenska Orienteringsförbundet. I Borås genomför Hestra IF och Borås stad stöttar. Se denna inspirerande film av Idrottens Kraft.

I filmen ser vi Martin Olsson som deltar i Hittaut tillsammans med Jan Hilding, Hestra IF. Även människor med fysisk funktionsnedsättning kan delta tack vare stadens storsatsning på träramper i skogarna runt Borås. Borås stad, Hestra IF, orientering och Hittaut är ett i raden av lyckade exempel på idrottens kraft i samhället. 


Kupe

Publicerad i SJ:s tidning Kupé, maj 2019


ioh

Publicerad i Svenska idrottslärarföreningens medlemstidning Idrott & hälsa nr 5 2018


d

Publicerad på Utsidan den 26 september 2018


s

s

Publicerad på Dagens Samhälle den 8 oktober 2018