Nyheter

Säsongsstart Hittaut Ronneby 2024

Sjö nyhetsbild Sjö nyhetsbild
Skärsjön.
Leta checkpoints runt Ronneby, Kallinge, Sjöarp och Listerby-Slättanäs!

Från och med påskafton 30 mars finns 90 checkpoints att leta med digital karta. Papperskartan med samma checkpoints beräknas finnas tillgänglig från slutet av vecka 14. I år kommer vi inte låta dela ut papperskartan till hushållen i kommunen utan ni kommer att få hämta kartan från utlämningsställen.

Några ord från checkpointansvarig om årets säsong:

I år blev det inget "försläpp" men väl ett digitalt huvudsläpp redan i slutet av mars. Naturligtvis har vi en uppsättning checkpoints runt Ronneby stad och i år sträcker vi oss upp till Kallinge. Runt Skärsjön har Ronneby kommun satsat på att fräscha upp med nya fiskebryggor, grillplatser och vindskydd, och det tänker vi att fler ska upptäcka. De "hjulvänliga" checkpointsen i Ronneby är på temat broar, i Hittaut-appen kan du hitta kort fakta.

Årets kanske bästa karta är Sjöarp som är nytt i Hittaut-sammanhang. Många orienterare har sprungit i området så sent som i nu i mars då Ronneby OK hade tävling i dessa skogar. Checkpointsen, från lätt till svårt, ligger på en fin ås med dramatisk sluttning ner mot Vierydsån. Man kommer till området genom att köra Gamla riksvägen och sedan svänga mot "Sjöarp", parkering finns vid Sjöarpsskolan.

Listerby-Slättanäs var ett populärt område 2022 och i år är vi tillbaka. Checkpointsen här är lite snällare än genomsnittet, så om man vill ha ett lätt men ändå fint område så ska man bege sig hit.

Fler checkpoints kommer under säsongen, det första månadssläppet 1 maj. Om saker går bra blir det ett spännande, delvis nytt område i sommar ...

Välkommen till sjunde årgången av Hittaut Ronneby!

Skribent: Per