Nyheter

Älgjakt och krisberedskapsvecka

Ljung Ljung
Blommande Ljung Foto Anne Udd
Hej hittautare! Hösten närmar sig med snabba steg, men det finns fortfarande tid kvar att njuta av den sköna sensommarvärmen som dröjer sig kvar. Det är en perfekt tid att ge sig ut i skog och mark för att upptäcka nya platser och njuta av den friska höstluften. Här är några nyheter och påminnelser för september och oktober:

Viktigt: Våra checkpoints i Perstorp stänger den 1 oktober:

Som många av er vet är älgjakten en höjdpunkt för många i Skåne. Som vanligt drar älgjakten i gång i oktober vilket innebär att våra checkpoints i Perstorp stängs ner den 1 oktober. Passa på att besöka området innan checkpointsen försvinner från appen den 1 oktober. Vi uppmanar er att respektera jägarna och andra som vistas i. Visa alltid hänsyn till varandra och till djurlivet.

Krisberedskapsveckan 25 september – 1 oktober
"Stärk Krisberedskapen med Hittaut Skåne"

Krisberedskapsveckan är här och vi på Hittaut Skåne är glada över att kunna dela med oss av hur vårt konce

pt kan bidra i tider av nöd. Under årets tema öva ett ypperligt tillfälle att uppmana till att testa på Hittaut. Fysisk och psykisk hälsa är av yttersta vikt och att kunskap om sitt närområde och orientering kan vara livsavgörande.

Oavsett om du cyklar, springer eller promenerar tränar Hittaut Skåne dig för olika fysiska utmaningar vilket bidrar till en ökad förmåga att anpassa dig till olika krissituationer. Att kunna läsa en karta och navigera utan GPS är ovärderligt. Hittaut övar din orienteringsförmåga och oavsett om du brukar använda GPS funktionen eller ej, ökar du din orienteringskunskap och förmåga att ta dig fram i terräng.

Följ gärna MSB.se på sociala medier eller besök deras hemsida för att få fler tips hur du och din familj kan utveckla er beredskap.

Följ oss på sociala medier:

För att hålla er uppdaterade om de senaste nyheterna och evenemangen, glöm inte att gilla vår sida på Facebook och följa oss på Instagram. Där delar vi inspirerande bilder, tips och information som kan göra er Hittaut-upplevelse ännu bättre.

Vi ser fram emot att fortsätta äventyret med er under september och oktober månad. Oavsett om ni är nya deltagare eller erfarna Hittaut-entusiaster, är varje steg ni tar en del av något större - ett projekt som främjar hälsa, naturupplevelser och gemenskap.

Tack för att ni är en del av Hittaut Skåne. Tillsammans kan vi göra den här säsongen oförglömlig!

Med vänliga hälsningar,

Hittaut Skåne-teamet

Skribent: Robert Lood