Nyheter

Ljuva sensommar

Smygehuk 2 Smygehuk 2
Härliga sommarkvällar.
I nyhetsbrevet kan ni bland annat läsa om att vi söker en projektledare på halvtid för att arbeta med att aktivera unga inom Hittaut. I augusti kommer vi genom de Skånska sparbanksstiftelserna skicka ut papperskartor till 42 000 hushåll runt om i Skåne.

Nya och gamla checkpoints

Simrishamns OK genomförde första augusti ett extrasläpp med 23 nya checkpoints inne i samhället. Totalt hittar ni nu 63 checkpoints i Bäckhalladalen och i Simrishamn. Vi vill uppmana till en viss försiktighet vid cp 673 där vi fått rapport om jordgetingar ca 30 meter från checkpunkten. Området med boet är markerat i naturen med snitsel och parkförvaltningen är underrättad. 


Hittaut Skåne pågår till den 6:e november, men en del av våra områden försvinner tidigare enligt överenskommelser med markägare och utifrån hänsyn mot naturlivet. Först ut är Klöva Hallar som försvinner den 14 augusti, därefter följt av cykelområdet kring Hillarp och Humlesjön den 30 september. Vill man fortfarande Hittaut i området kring Humlesjön rekommenderar vi er att testa Hittaut Hässleholm. Tillsammans med de lokala orienteringsklubbarna OK Tyringe & OK Torfinn har de placerat en mängd checkpoints i området mellan Tyringe. Hässleholm och Bjärnum. Här hittar ni checkpoints som fungerar att ta både till fots eller cykel. 


Vinstdragning #2 

Den 15 augusti är det dags för årets andra vinstdragning. Vi lottar återigen ut 15 talet priset i form av presentkort. För att delta i tävlingen behöver du registrerat minst en checkpoint inom Hittaut Skåne. Desto fler checkpoints du registrerar, desto större är sannolikheten att vinna ett av priserna. Utlottningen sker måndag morgon och vinnarna kontaktas via mejl. 


Hittaut i hela Sverige

Visste du att Hittaut finns på över 90 orter runt om i landet? I appen eller på hemsidan kan du enkelt byta mellan de olika orterna för att upptäcka deras checkpoints. Oavsett om du befinner dig i Stockholms innerstad, Blekinge skärgård eller i Åre så finns Hittaut bara knapptryck bort. Upptäck alla projekt på Hittauts hemsida.Hittautorter Skåne


I Skåne hittar ni fem lokala projekt; Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge, Osby och Eslöv. Varje projekt har sin särprägel och erbjuder rolig och varierande orientering. Varje registrerad checkpoint stöttar föreningarnas arbete med projekten Projektansökan

Är du vår nya projektledare?

Skånes Orienteringsförbund söker en projektledare för delprojektet "Unga Hittar ut".

Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt där deltagare med hjälp av en karta (på papper eller digitalt i telefonen) letar checkpoints i naturen och staden. 2021 lockade projektet över 11 000 deltagare i Skåne och genererade 300 000 friskvårdstimmar. Vi söker nu en projektledare på 50% till ett tvåårigt delprojekt, "Unga Hittar ut". I rollen som projektledare kommer du spela en viktig nyckelroll för att förbättra barns och ungas hälsa. 

Läs mer om tjänsten här: https://www.svenskorientering.se/Distrikt/skanesorienteringsforbund/Nyheter/SKOF-Nyheter/skofsokerprojektledare/ 

Hittaut Skåne är ett samverkansprojekt mellan Skånes Orienteringsförbund, Skånes Hembygdsförbund, Naturskyddsföreningen Skåne, Region Skåne och Länsstyrelsen Skåne. Inom projektet deltar 30 talet ideella föreningar.


Nu kommer kartan till Sveriges största friskvårdsprojekt hem i brevlådan!

För att locka ut fler människor i naturen genomför vi i samarbete med de Skånska sparbanksstiftelserna ett utskick av papperskartor. Med start den 15 augusti kommer 42 000 hushåll runt om i Skåne få ett exemplar av Hittaut kartan i brevlådan. Orter som berörs av utskicket är bland annat: Perstorp, Klippan Löddeköpinge, Åstorp, Bjärnum, Vinslöv, Trelleborg och Helsingborg. 


Utskicket av kartor är möjliggjort tack vare stöd från Sparbankstiftelserna Skåne, Gripen, Finn och 1826. 


Sparbankstiftelserna i Skåne