Nyheter

Älgjakt och extrasläpp

Vittsjön Vittsjön
Vy över Vittsjön vid checkpoint 294 i Ubbalts naturreservat.
Sakta men säkert övergår sommaren till höst. Solen värmer fortfarande i sensommaren, men luften börjar succesivt bli svalare. Snart kommer även löven börja skifta färg och de skånska skogarna kommer få en gyllenbrun färg. Hösten innebär ett par nyheter som kommer att påverka våra checkpoints i hittaut Skåne.

Jaktsäsong
Jaktsäsongen börjar succesivt dra igång och älgjakten som börjar i oktober är för många årets stora händelse. Det innebär att en del av våra checkpoints och områden kommer att försvinna för säsongen i månadsskiftet september-oktober. I tabellen under kan ni se vilka checkpoints och områden som berörs av jakt. Passa på att redan nu ge er ut och registrera checkpoints i de berörda områdena innan de försvinner. Våra övriga checkpoints kommer att finnas kvar till den 7 november. 


tabellen.PNG
Fler checkpoints!
I slutet på september kommer vi att genomföra vårt tredje och sista extrasläpp för säsongen. Det kommer röra sig om nästan hundra nya checkpoints. Vi kan redan nu avslöja att extrasläppet kommer bjuda på en ny orienteringskarta i parkmiljö, nya etapper av Skåneleden samt ett stort antal cykelcheckpoints läng västkusten.


Checkpoint 500
Checkpoint 500 kommer att dyka upp vid ett par tillfällen under hösten på olika platser. Första tillfället som checkpoint 500 kommer finnas på är den 11/9 i Klippan i samband med naturfesten vid aktivitetsparken. Veckan därefter kommer ni hitta checkpoint 500 i Trelleborg tisdagen den 14/9. 


Ny utlottning av presentkort
Den 7 november kommer vi på nytt lotta ut presentkort. Varje checkpoints ni registrerar till dess fungerar som en lott i tävlingen. Desto fler registrerade checkpoints, desto större vinstchans har ni. Även checkpoints som utgått för säsongen räknas med i lottningen. Mer information om priserna kommer i oktober.


Samarbetspartners hittaut Skåne

Skribent: Robert Lood