Nyheter

Sommarens extrasläpp

Vindkraftverk på rapsfält Vindkraftverk på rapsfält
Ljuva sommarkvällar
Juni är här med alla skolavslutningar, studenter och semestrar. Det är också en underbar och speciell tid att vistas i naturen då naturen är i full blom, livet frodas och solens strålar sprider värme och glädje över landskapet. Glöm inte bort att ta en paus i stressen och ge ur och njuta av den rogivande naturen. Vi har över 700 checkpoints som väntar på att upptäckas över nästan hela Skåne.

Checkpoint 200

Även i år har vi en vandrande pinne. Den vandrande pinnen är en checkpoint som finns tillgänglig under en begränsad tidsperiod vid olika typer av aktiviteter som våra deltagarföreningar arrangerar. Tidigare i maj kunde ni besöka den i Klippan och Örkelljunga och nu kommer ett par nya tillfällen att besöka och registrera checkpoint 200!

2 juni Höör, Väster om järnvägsstationen
Invigning av den regionala cykelleden. Vi är på plats med kartor och checkpoint!

3 juni Vinslöv, Torget
Korvgrillning tillsammans med den lokala Lionsföreningen. Kika inom och stötta deras arbete. Vi är på plats med kartor och checkpoint.

10 juli Simrishamn, sommarsimrishamn
Sommarorientering i Simrishamn. Upplev Österlen när det är som vackrast!Nya papperskartor och checkpoints!

Vi är glada att meddela att vi snart kommer att ha nya papperskartor tillgängliga för Hittaut Skåne i Höör, Klippan och Trelleborg! Kartorna inkluderar båda befintliga och nya checkpoints och kommer att vara till stor hjälp för dig när du utforskar och upptäcker fantastiska platser i dessa områden. Vi kommer att uppdatera utlämningsställena så snart kartorna är på plats och redo för avhämtning. Håll utkik efter kommande meddelanden och uppdateringar där vi kommer att ange exakt när och var du kan hämta dina kartor.

Den 2:e juni blir nya checkpoints i Skåne tillgängliga. Det blir 4 nya områden och ca ett 70 tal nya checkpoints. Läs mer om de olika områdena här nedan.

MittSkåne
I samband med invigningen av den regionala cykelleden genomför Hittaut Skåne tillsammans med MittSkåne utveckling och Hittaut Eslöv ett cykelsläpp omkring Ringsjöarna. Punkterna inom Hittaut Skånes extrasläpp följer lilla Ringsjöleden och bjuder på vackra vyer över de två Ringsjöarna som man rundar på sin jakt efter checkpoints. På den tryckta kartan som släpps i samband med den 2:e juni hittar ni även nya cykelpunkter tillhörande Hittaut Eslöv. Dessa är tydligt markerade på kartan och ger möjlighet till att sätta ihop egna rundor.

Kvidinge
Även i år kommer det vara möjlighet att Hittaut i Kvidinge. 15 checkpoints väntar på er i Kvidinge och Tomarps ene. Turen går i historiens fotspår och passerar bland annat monumentet i Kvidinge, uppfört till minne åt Kronprins Karl August som föll av sin häst under en inspektion på platsen. Släppet sker i samarbete med Kvidinge hembygdsförening.

Lund
På universitetssjukhuset i Lund kommer det med start den 2 juni finnas 20 checkpoints att hitta. Våra checkpoints i området sitter enkelt placerade och majoriteten av dem lämpar sig att besöka även till hjul. Släppet sker i samarbete med Lunds orienteringsklubb.

Västersocken

Nu kommer ni även få möjlighet att återse den ljuvliga naturen runt Hillarp. 19 checkpoints väntar i år på att upptäckas längs med Skåneleden mellan Hillarp och Vittsjö. Passa på att även ta ett stopp vid ”glass-dasset” vid Hillarps Missionshuset, här hittar ni utskrivna kartor och glass. Släppet sker i samarbete med Västersockens byalag.


Utlottning av priser i Hittaut Skåne 15 juni

Den 15 juni är det äntligen dags för den första utlottningen av presentkort i Hittaut Skåne! Varje checkpoint du har registrerat fungerar som en lott, vilket ger dig en större vinstchans ju fler checkpoints du har besökt.

Om du har registrerat samtliga checkpoints i Vinslöv, så är du automatiskt med och tävlar om en cykel som har skänkts av sparbanken Göinge!  Det är ett extra pris för alla er som har tagit er tid att utforska Vinslöv. Ytterligare en cykel i Vinslöv kommer att lottas ut under sensommaren. 


Försvunna checkpoints

Ibland försvinner tyvärr checkpoints. Upptäckter ni en saknad eller förstörd checkpoint får ni väldigt gärna kontakta oss via sociala medier eller genom att mejla Skane(a)hittaut.nu

 

Skribent: Robert Lood