Nyheter

HITTAUT SKATTKÄRR STARTAR 4 MAJ

Hittaut Skattkärr 2024 Hittaut Skattkärr 2024
Hittaut Skattkärr 2024 startar 4 maj
Hittaut Skattkärr kommer i år till Väse och det familjevänliga området kring Vilda Parken. En favorit i repris blir "Ö-utflykten" på Jäverön, en av Vänerns alla pärlor.

Hittaut Skattkärr 2024 bjuder återigen på tre kartområden, varav en på ny ort.

Årets nyhet är Väse samhälle med det familjevänliga området kring Vilda Parken. Här finns skatepark, downhillbana för cykel, låghöjdsbana, motionsspår och grillplats. Perfekt möjlighet att kombinera lek och "stolpjakt" för hela familjen. Du kan ta dig till Väse med tåg (från Karlstad eller Kristinehamn) eller buss (Värmlandstrafik linje 500 och 501).

En favorit i repris "Ö-utflyktern" Jäverön. Ön når du via färjelägret vid Herrön söder om Skattkärr eller via båtbussen från Karlstad. Vi rekommenderar att ta färjeturen med cykel för en familjevänlig utflykt på ön. 

För dig som vill åt den mer klassiska skogsorienteringen finns även i år kartområdet "Skogsutmaningen" Böjsmossen öster om Skattkärr. Här är det mestadels lite svårare nivå på checkpointsen. 

Hittaut Skattkärr pågår mellan 4 maj till 30 september, dock avslutas området "Skogsutmaningen" redan 9 augusti pga av höstens jaktsäsong.

Vi i Skattkärrs SOK önskar er en god tur och fina naturupplevelser!