Nyheter

Prova orientering på Gränsjakten!

GJ-logo+Strömstad GJ-logo+Strömstad
Gränsjakten 2-dagars på Näsingeåsen 10-11 augusti.
Lördag och söndag 10-11 augusti har du chansen att prova på en riktig orienteringsbana! Då arrangerar Idefjordens SK orienteringstävlingar på Näsingeåsen och det finns möjlighet att delta på en öppen motionsbana.

Det finns banor av olika svårighetsgrad och längd, som passar alla. Har du hittat röda och svarta stolpar på Hittaut så finns det banor för dig. Och den enklaste banan klarar du även om du bara tagit gröna och blå stolpar. Det finns också en superenkel inskolningsbana för barn som vill prova orientering. Och för de riktigt små finns en snitslad Miniknatsbana.

VAR? Skågelid gård, Näsinge. Följ röd-vita orienteringsskärmar från Blomsholmsmotet via Rogstad mot Näsinge.

PARKERING? I anslutning till arenan. P-avgift 20 kr/dag eller 30 kr för bägge dagarna.

PRIS? Startavgiften för vuxna är 150 kr och för ungdom upp till 16 år 80 kr. Sen tillkommer 30 kr för en hyrbricka ("Sportident-pinne") som du ska använda för att registrera dig vid kontrollerna (om du inte redan har en egen).

HUR GÅR DET TILL? Du anmäler dig och betalar på arenan där det står "Direktanmälan". Där har du också möjlighet att titta på banorna och välja en som passar dig. Sedan går du till startplatsen (snitslat 500 m), där du får din karta och kan starta när det passar dig. På lördagen kan du starta från 13.30-15.30 och/eller på söndagen från 10.30-12.30. Vid starten, vid varje kontroll och vid målet ska du stämpla med din Sportident-pinne. Du går eller springer runt banan, välj själv. Efter målgång ska den läsas av och lämnas tillbaka (om du hyrt den) på tävlingsexpeditionen. Då får du ett kvitto med din totaltid och passertider vid varje kontroll. Det är väldigt viktigt att pinnen (brickan) blir avläst så vi inte tror att du är kvar i skogen!

ÖVRIGT? Det finns möjlighet att duscha efteråt (varmdusch utomhus) och köpa fika i vår servering.

Låter det spännande? Vi skulle bli jätteglada om du kom och provade på en orienteringsbana. En härlig dag för hela familjen kan utlovas!

Skribent: Bengt Bivrin