Arrangör och kontakt

Arrangör

Orientera mera!

IFK Mora OK är orienteringsklubben i Mora, där alla är välkomna oavsett ambitionsnivå.
Vi är ca 400 i alla åldrar som orienterar. Många av oss tycker också det är skojigt att tävla.
Du väljer själv hur ofta du vill vara med.  Några är bara med på ett par träningar per år, medan andra tränar och tävlar flera gånger i veckan. En del springer så fort de kan, medan andra nöjer sig med att promenera runt orienteringsbanorna.
Vi har träningar året om, men mer intensivt program under vår och höst.
Vår målsättning är en bred ungdoms- och motionsverksamhet och att på elitsidan tillhöra de främsta klubbarna i Dalarna.

Vad är orientering?

Svenska orienteringsförbundets hemsida finns information om idrotten orientering. Det du inte får förklarat där kanske du hittar i vår ordlista-for-nyborjare.pdf

Varje vår, i maj månad, brukar vi ordna kurser för nybörjare, både barn/ungdom och vuxna. Ibland även på hösten. Det gör vi för att vi tycker det är roligt om fler upptäcker hur kul det är att orientera. Inga förkunskaper behövs men vi har olika kunskapsnivåer för att utmaningen ska bli lagom.

Är du intresserad av nybörjarkurs, håller du utkik på vår hemsida. Annonser för kursen sätts ut inför kursstart.

Information om medlemskap i IFK Mora OK, kontaktuppgifter och föreningsinformation, finns under Föreningen i huvudmenyn på klubbens hemsida.

Motion och träning

Under april- oktober har klubben tisdagsträningar med inriktning på teknik. Dessa träningar är ledda av våra duktiga ungdomsledare.

Träningsgrupperna indelas framförallt efter kunskapsnivå enligt utvecklingstrappan men naturligtvis är åldern en viss vägledning och antal ungdomar på träningen.

Den yngsta gruppen kallas för grön-vita (8-10 år) gruppen och den äldre gruppen kallar vi gul-orange-röd (11-18 år). Vi har samling och uppvärmning tillsammans så mycket som går om inte övningarna kräver annat. Vi samlas 18.00 och avslutar ca 19.30. Samlingsplats anges i aktivitetskalendern och via e-post. Även äldre kan delta och få vägledning.

Klubben har kompasser och SI-pinnar för utlåning, vill man ha en egen får man naturligtvis köpa det. Vid anmälan till tävlingar kan man hyra SI-pinnar av tävlingsarrangören.

Särskilda orienteringskläder finns att köpa men är inte nödvändiga för att man ska kunna vara med och delta på träningar, däremot är det bra att tänka på att ha bra skor och kläder man inte är så rädd om.

Onsdagar kl 10 ses de som har tillfälle för motionsorientering på banor som passar bra för Mora-Veteranerna. Alla är välkomna.

torsdagar är det motions-orientering. Här finns banor för alla, men är inte ledarledda.

Många i klubben deltar även i tävlingar, läger och andra aktiviteter. Vad som händer finns att läsa i vår aktivitetskalender på klubbens hemsida.

Där finns även länkar vidare till olika aktiviteter t.ex. Veteranorientering och kommande event som t.ex. Mora Trail.

************************

Orienteringslänkar till "hemma-övningar"

Catching features - Orienteringsspel

Livelox - Spela in din rutt i realtid med hjälp av en mobilapp, eller ladda upp den från din GPS-klocka i efterhand.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar ta kontakt via mora@hittaut.nu

Våra partners