Stjärnkampen

Nyheter

Så slutade Stjärnkampen 2021

Friskus-Varberg Fredagsmys Friskus-Varberg Fredagsmys
Fredagsmys hos Friskus-Varberg
Nu knyter vi ihop säcken för ännu en lyckad säsong av Stjärnkampen! Av utvärderingen att döma tyckte deltagarna att den var rolig, utvecklande och inspirerande.

Igår avslutades årets säsong av Stjärnkampen, bra kämpat alla ungdomar, ledare och föräldrar! I sex månader har 41 lag från föreningar över hela Sverige genomfört olika träningsuppdrag där alla haft fokus på glädje och gemenskap. Totalt registrerades 390 uppdrag vilket bidrog till 3 797 deltagartillfällen. Det mest populära uppdraget blev Mossrugby tätt följt av Fredagsmys och Testa en annan idrott.

- Jag tycker det är jätteroligt att se att det ofta är de uppdrag som inte har direkt koppling till orienteringsteknik som blir de mest populära. Det tycker jag är ett tydligt kvitto på hur värdefullt det är att vi tar oss tid för att hitta på aktiviteter som inte tvunget har orienteringsfokus utan mer syftar till den sociala biten. Själv upplever jag att det är först när vi rör oss utanför den ordinarie miljön som det verkligen händer något med gemenskapen och gruppdynamiken, säger Moa Olsson, Barn- och ungdomsutvecklare.

Nu återstår den avslutande vinstdragningen, där alla stjärnor som lagen har samlat under säsongen omvandlas till lotter i ett lotteri. Högsta vinsten är ett besök från ambassadörerna och landslagslöparna Lina Strand och Max Peter Bejmer. Tillsammans kommer de på besök hos laget för att gemensamt träna och umgås. Vinstdragningen sker under dagen och resultatet kommer sedan att presenteras på onsdag kväll den 6 oktober. Håll utkik på hemsidan eller Stjärnkampens Instagram-konto @stjarnkampen.

Framöver är tanken att genomföra en säsong per år, preliminärt startar nästa stjärnkamp under hösten 2022. Den långsiktiga målsättningen är att nå 100 deltagande lag under år 2024, hoppas att din förening vill vara med nästa år!

Skribent: Moa Olsson