Stjärnkampen

Q&A

Vanliga frågor om Stjärnkampen

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Stjärnkampen. Finner du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss, maila till moa.olsson@orientering.se

Läs mer om Stjärnkampen

Läs mer om uppdragen

Läs mer om anmälan


Vi har ungdomar som inte vill eller kan vara med på bild, hur gör vi då?

Bilden ni skickar in som bildbevis behöver inte nödvändigtvis föreställa ungdomarnas ansikten. Det kan exempelvis vara en bild på kartan, startplatsen eller en bild där ungdomarnas ansikten inte syns. Då alla uppladdade bilder kan komma att spridas i SOFTs sociala kanaler är det oerhört viktigt att ni som lagledare bara laddar upp bilder som är godkända från alla ungdomar samt deras föräldrar. 


Vi har både 12-åringar och 17-åringar i vår träningsgrupp på orange/violett nivå, får dom också vara med i laget?

Målgruppen för Stjärnkampen är ungdomar mellan 13-16 år men självklart får både yngre och äldre ungdomar delta om de normalt sett tillhör den anmälda träningsgruppen.


Får vi registrera samma uppdrag flera gånger? Tex de uppdrag som täcker ett halvt träningspass eller andra uppdrag där man kan göra samma uppdrag flera gånger men med olika övningar eller tvist på?

Tanken är att laget genomför uppdraget en gång, det finns heller inget stöd i datorsystemet för att registrera samma uppdrag två gånger. Ert lag kan alltså bara få en stjärna per uppdrag oavsett om ni genomför det flera gånger. 


Kan en förening delta med flera grupper i Stjärnkampen?

Självklart! Är ni en stor förening och har flera olika träningsgrupper är det smidigt om ni registrerar flera grupper.


Kan en ledare administrera flera grupper?

Ledarens kontouppgifter är begränsade för att endast kunna administrera en grupp. Har din förening flera aktiva grupper i Stjärnkampen måste en ledare i varje grupp registrera ett konto.

 

Kan flera ledare administrera samma grupp?

Nej. Det är endast en ledare/kontoanvändare per grupp som kan administrera.