Stjärnkampen

Om Stjärnkampen

Vad är Stjärnkampen?

Stjärnkampen är en föreningsutmaning som riktar sig till alla ungdomar i åldern 13 till 16 år, där ungdomarna tillsammans ska utföra olika uppdrag som belönas med stjärnor. Ledaren anmäler lag och det är gratis att deltaga. 

Det finns fyra olika kategorier med totalt 30 uppdrag som ungdomarna med ledarens hjälp genomför tillsammans i gruppen. Uppdragen har ett mycket varierat innehåll och är också olika utmanande, men alla uppdrag syftar till att utveckla ungdomarna som orienterare. Gemensamt för alla uppdrag är att de fokuserar på glädje, gemenskap och utveckling. Efter varje genomfört uppdrag laddar ledaren upp ett bildbevis på Stjärnkampens plattform, och laget erhåller då en stjärna. Stjärnkampen har fem ambassadörer som representerar våra fyra olika landslag. Dessa landslagsstjärnor kommer att presentera varsitt uppdrag. I topplistan kan lagen se hur de ligger till men även jämföra sig med andra lag och föreningar. 

Årets säsong startar den 19 augusti 2024 och pågår fram till och med den 31 januari 2025.

Vilka kan vara med i Stjärnkampen?

Stjärnkampen riktar sig till alla ungdomar i åldern 13 till 16 år. De orienteringstekniska uppdragen är utformade för att passa orange till violett nivå men ledaren kan enkelt anpassa övningen hela vägen från vit till svart nivå beroende på ungdomarnas färdigheter.

Mission & Vision

Stjärnkampens övergripande vision är att behålla fler ungdomar i den kritiska åldern mellan 13 och 16 år genom att skapa delaktighet och kompisskap i föreningen. Genom Stjärnkampen ska alla ungdomar känna sig delaktiga och värdefulla i föreningsverksamheten utan att de måste vara tävlingsaktiva.

Vidare vill vi hjälpa och stötta föreningsledare i deras träningsverksamhet genom att erbjuda ett koncept med varierande övningar (uppdrag) av hög kvalité.

På förenings- och distriktsnivå vill vi skapa motivation till individuell och gemensam utveckling, att föreningar och distrikt ska sporra och utmana varandra samt minska klyftorna mellan föreningar med olika kompetens, erfarenhet och resurser. 

Tidigare år

Alla uppdrag från tidigare år av Stjärnkampen finns tillgängliga att läsa och ladda ner. 

Läs mer om tidigare år

Mer om Stjärnkampen


Regler

Regler

Stjärnkampen syftar till glädje, gemenskap och utveckling. Vi ber er därför att handla med sunt förnuft och fair play för att alla ska få en bra upplevelse av detta koncept!

Läs mer
Kategorier

Kategorier

Det finns fyra olika kategorier att samla stjärnor inom. Stjärnkampen har även fem ambassadörer som presenterar varsitt uppdrag vid varje månadsskifte.

Läs mer
Uppdrag

Uppdrag

Det finns totalt 30 uppdrag och de anmälda lagen utmanas i att genomföra så många som möjligt. För varje avklarat uppdrag erhålls en stjärna.

Läs mer

Senaste nyheterna


Vinn en t-shirt!

Ta chansen och vinn en träningströja till alla i laget.

Anmäl Stjärnkampenlag under hela hösten!

Det registreras stjärnor från norr till söder i vårt avlånga land. Var med ni också! Det går fint att haka på och anmäla lag under hela hösten.

Stjärnkampensäsongen är i full gång!

Den 1 september drog en ny säsong av Stjärnkampen igång! I nuläget är det 29 lag som samlar stjärnor! Det går fint att anmäla lag under hela hösten. På bilden ser vi FK Friskus-Varberg som genomfört uppdraget Skråkorridor. Omdömet från ungdomarna blev "Utmanande!"

Ny säsong av Stjärnkampen startar 1/9

Snart är det dags för den tredje säsongen av Stjärnkampen! Alla träningsgrupper 13-16 år är välkomna att anmäla lag. Vi drar igång den 1 september och precis som tidigare säsonger är uppdragsbanken laddad till max med både gamla godingar och nya spännande utmaningar. Därtill har vi fem ambassadörer som väntar på att få utmana er i ett varsitt uppdrag.

Årets pristagare

Nu är hela lottningen avslutad och samtliga pristagare presenteras.

Vinnare av stjärnbesöket 2021

Lottningen är avslutad - nu presenteras vinnarna av stjärnbesöket från Lina Strand och Max Peter Bejmer!

Fler nyheter