Stjärnkampen

Kontrollplock

Skapad av

Team Stjärnkampen

Förberedelse
Förberedelse: Mycket
Träningspass
Träningspass: Helt
Hitta
Kategori: Hitta

Detta uppdrag är arkiverat

Om uppdraget

Det är viktigt att ha rätt riktning när du lämnar en kontroll för att få en så bra start på sträckan som möjligt. På samma sätt är det bra att ha en så genomtänkt ingång till kontrollen som möjligt för att hitta kontrollföremålet utan att behöva snurra runt i kontrollringen. Syftet med uppdraget är att öva på kontrolltagning i detaljrika områden. 

Steg för Steg

  • Övningen finns beskriven under Ugglans gula nivå i Utvecklingsmärkena. Anpassa banans svårighetsnivå efter gruppens förmåga.  

  • Reflektera tillsammans i gruppen efteråt: 1) Hur var upplevelsen av övningen? 2) Hur kändes kontrolltagningen? 3) Känner du att vi behöver träna mer på kontrolltagningen? 

Att tänka på

Den här uppdraget kräver hög koncentrationsförmåga under genomförandet. Börjar koncentrationen tryta under banan är det bra att ta en paus för att sedan göra en så kallad omstart. Använd inte tidtagning i det här uppdraget. Då finns det risk att deltagarna stressar och lär in ett felaktigt beteende. Om gruppen är stor kan ni förbereda flera banalternativ eller en bana med flera olika slingor för att startdjupet inte ska bli för utdraget och för att ungdomarna inte ska komma ihop i skogen utan i möjligaste mån utföra uppdraget individuellt utan att stressa varandra.   

Det här behöver ni


  • Kartor 

  • Skärmar 

  • Kompass

Ladda ner PDF