Checkpointbeskrivning


CHECKPOINTSLÄPP 2024

OMRÅDEN SOM SLÄPPS 17 MAJ KL 00.00

Skellefteå, Bergsbyn, Ursviken/Skelleftehamn, Bureå, Lövånger, Burträsk, Fällfors, Drängsmark, Byske, Ersmark, Kåge

OMRÅDEN SOM SLÄPPS 1 JUNI

Boliden, Jörn

BONUSOMRÅDE 6 JUNI

Bjuröklubb

FINALSLÄPP 16 augusti kl 18.00

Skellefteå C BODA BORG 5 cpoints nr 126-130

VAD ÄR EN CHECKPOINT?

I mitten av varje ring på papperskartan finns en checkpoint. (På kartan i appen är det en "pekare" på checkpointen) Den är markerad i terrängen med en röd/vit hittautdekal och en bokstavskod. Checkpointen är en kodbokstav. Bokstaven kan du registrera direkt i appen eller i kartvyn på hemsidan eller under "min sida" på hemsidan. Du kan också skriva in den på papperskartan och registrera senare. (Bild på checkpoint ser du längre ner på sidan). Om du inte har dator kan du lämna dina koder i brevlådan på SOK-stugan så registrerar vi dina checkpoints (skriv namn o tel nr)

Ibland kan den vara svår att finna men till din hjälp har du en checkpointbeskrivning som anger vad du ska leta efter för föremål, tex stenen, gropen, branten, lyktstolpen, stakethörnet. Beskrivningen finns i en tabell på papperskartan och dyker upp när du klickar på en checkpoint i kartvyn på hemsidan eller i appen.

I checkpointbeskrivningen framgår det även vilken svårighetsgrad respektive checkpoint har:

  • grön = mycket lätt 
  • blå = lätt
  • röd = medelsvår
  • svart = svår

Tillgänglighetsanpassade checkpoints går att nå på hjul och är märkta med en hjulsymbol i checkpointbeskrivningen. Dessa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga för dem med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller rullskidor. 

I sista kolumnen i tabellen med checkpointbeskrivningar på papperskartan kan du skriva in bokstavskoden för att senare registrera den på ditt hittautkonto.

Checkpoint 2024

Bild på checkpoint


OM EN CHECKPOINT ÄR BORTA ELLER SKADAD

Meddela oss med ett mail, skelleftea@hittaut.nu

Våra partners